Prata med andra!

Här listar vi ett urval av forum, föreningar och faktasidor som kan vara till hjälp för dig med mensbesvär eller för dig som bara vill veta mer!

Umos logga.

UMO


En digital ungdomsmottagning! UMO.se riktar sig till alla mellan 13 och 25 år som vill lära sig mer om kroppen, hälsa, sex och relationer. De har även en specifik sida för mens där du kan läsa mer om mensvärk, PMS och mensskydd. 

Logga

Endometriosföreningen

Endometriosföreningen är en ideell patientförening för personer med endometrios. De arrangerar även "Gula paraden" varje år.

"Som medlem får du kontakt med andra som är i liknande situation som du. Vi har medlemsträffar runt om i landet och för diskussioner i våra Facebookgrupper."

Endometrisoföreningen

Logga

Barnendometriosfonden

80% av alla som får endometrios får det innan de har fyllt 18 år - de är alltså barn. Ändå är kunskapen hos vårdpersonal låg när det kommer till sjukdomen och Barnendometriosfonden arbetar för att stärka barnperspektivet hos vårdgivarna.

Barnendometriosfonden

Logga

Myomguiden


Myomguiden.se kan du lära dig viktig kunskap om sjukdomen myom. Du kan även fylla i en blödningskalender på sidan som ger information om hur mycket just du blöder under mens.

Logga

FBIS


Är du blödig? FBIS jobbar bland annat för att uppmärksamma blödarsjuka bland tjejer. På sidan blödarsjuk.nu kan du göra quiz, lyssna till personliga berättelser ta del av en massa information kring diagnosen.

Bokomslag PMS-systrar

PMS-systrar

Facebookgrupp skapad av PMS-podden.

"I den här gruppen är det fritt fram att tipsa, peppa, fråga OCH spy galla över allt från ägglossnings-PMS till byxor som helt plötsligt blir för små."

PMS-systrar

Logga

Vi som lever med PMS/PMDS

En diskussionsgrupp på Facebook för alla som lider av PMS/PMDS där personer stöttar, hjälper och pratar med varandra om sina mensrelaterade problem. Du hittar den här!

Har vi missat att nämna DIN favoritorganisation, förening eller forum? Tipsa oss!