Bryt tabu!

Det är viktigt att visa hur många vi är som jobbar med mens! Nedan har vi listat några grymma mensaktivister, föreningar och annat peppande innehåll om mens och mensvärk!

Aktivism och informationspridning

Intresserad av att bryta tabu, engagera dig och/eller lära dig mer om mens? Kolla in dessa tuffingar!

Bildtext: Mensens Logga

MENSEN - forum för menstruation

MENSEN arbetar för att minska menstruationstabun och öka människors kunskap kring mens.Det är en ideell förening från 2013 som jobbar utifrån ett queerperspektiv både på sin hemsida och i sociala medier - grymma!

mensen.se

Bildtext: Lingonkollektivets Logga

Lingonkollektivet

Lingonkollektivet startades våren 2016 utifrån ett behov av att prata mer om mens och bryta de menstabun som finns i samhället. Visionen är att genom mer menssnack öka respekten för menstruerande kroppar. "Genom att använda oss av kreativa, deltagande och inkluderande metoder vill vi att personer av alla kön ska bli mer menskunniga."

www.lingonkollektivet.se

 

Bildtext: logga för My period is awesome

My Period is AWESOME!

My Period is Awesome driver rättighetsbaserade mensprojekt i Sydafrika, Namibia, Uganda, Rwanda och Sverige. Tillsammans med lokala organisationer delar de ut mensskydd och sprider kunskap om mens, ifrågasätter tabun och uppmuntrar dialog.

http://myperiodisawesome.com

Instagram

Bildtext: PMSpoddens Logga

PMS-podden

Etthundraåtta poddavsnitt om PMS där det pratas, skrattas och gråts om alla aspekter av PMS som kan tänkas finnas! Det görs inga fler avsnitt nu men det går att lyssna ändå och du hittar den på PMS-förbundets hemsida!

http://pmsforbundet.se/

 

Bildtext: Två tuffa tjejer ser bestämt in i kameran.
Bildtext: Instagrambilder som kollage

Följ På Blodigt Allvar på sociala medier!

 

Instagram | Facebook | Youtube

Har vi missat att nämna DIN favoritorganisation, förening, film eller projekt? Tipsa oss!