6 smarta mensappar!

Det behöver inte längre vara jobbigt att hålla koll på mensen! Vi har listat några exempel på appar som skiljer sig från mängden.

Telefon med ett cirkeldiagram på skärmen

1. Clue

Rakt på sak, seriös, lärorik menskalender, som visar en tydlig översikt av din menscykel. Få koll på dagens humör, smärta, blödning, sötsug, sömn, sexlust och mycket mer! Du kan välja vad du vill spåra genom att lägga till fler ikoner och bestämmer vilka påminnelser du vill få. På "Clue Encyclopedia" finns fakta och tips på vad du kan göra om du mår dåligt. Stilrent, neutralt utseende och mycket överskådlig - en app som passar de flesta.

Läs mer på helloclue.com

Bildtext: Telefon med appöversikt.

2. FitrWoman

För sport- och träningsjunkies. Den här menskalendern ger dig träningstips och kostråd utifrån hur dina hormonnivåer ändras genom menscykeln. Oavsett vilken sport eller träningsform du utövar kan du se i vilken period som din kropp behöver mest vila, när du kan pressa dig och vilka övningar som ger bäst effekt. Kalendern har utvecklats av forskare och idrottskvinnor.

Läs mer på fitrwoman.com

Känn din kropp

Mensappar är inte bara till för att veta var i cykeln du är. Om du känner till vad som är vanligt och ovanligt för just din kropp så märker du snabbare om något inte står rätt till och det blir mycket lättare att få hjälp om du vill söka vård.

Bildtext: Telefon med blixtar på en urtavla.

3. Eve

Humoristisk, peppig, lekfull menskalender med fokus på sex och relationer. Förutom att hålla koll på din menscykel, kan du lösa quiz om sex, kärlek och relationer eller få ett dagligt mens-horoskop. Du registerar dagsformen med emojis och får en färgglag översikt av ditt resultat. Eve har en chatt för dig som vill ställa frågor och få pepp av andra användare. En påhittig och underhållande mensapp utöver det vanliga.

Läs mer påglowing.com/eve

Bildtext: Telefon med screenshot från appen Menskoll

4. Menskoll (P-Tracker)

Diskret och detaljerad menskalender på svenska. Dokumenterar hur du mår genom anteckningar, emojis eller i en lista. En app för dig som vill ha koll på många detaljer och få påminnelser om när det är dags för mens. Du kan spara dina resultat och ta med dig till ditt nästa läkarbesök. Unikt är att appen kan låsas med pinkod vilket gör den mycket diskret och privat. Lite rörig men passar dig som inte vill vara utan rosa fjärilar.

Ladda ner Menskoll

Telefon med screenshot från appen 28 days later

5. 28 days later - PMS tracker

Ett stöd i relationer. En enkel kalender som visar perioder av PMS och kan delas med andra. Den skickar gemensam påminnelse inför PMS och kan därför vara ett stöd i relationer där någon lider av stormig PMS, PMDS eller rejäl mensvärk. Att hålla koll tillsammans kan göra det lättare att veta när det är extra viktigt att ge stöd, pepp och omtanke. Avskalat utseende med få andra funktioner. Ej gratis.

Ladda ner 28 days later

Telefon med bild på Pepapps logotyp

6.  Pepapp

Cuteness overload, pastellfärgad, sockersöt menskalender för dig som vill ha en gullig pingvin som vän och assistent. Pingvinen hälsar dig välkommen när du loggar in och ger dig dagens menstips och fun facts. Förutom de vanliga funktionerna i menskalendern kan du läsa korta artiklar i appens "Pepzine". Där finns allt från fakta om orgasm, recept på kakor till smink- och filmtips. Minus för att den är lite tekniskt buggig (hösten 2018).

Ladda ner Peppapp